Некретнине у Жабљаку, Црна Гора: растуће тржиште некретнина са бескрајним могућностима

Контактирајте нас да бисте били у току са понудама кућа и станова у Жабљаку за продају. Жабљак, мали град који се налази у региону Дурмитор, брзо постаје популарно место за инвеститоре у некретнине. Са својим запањујућим природним лепотама, растућом туристичком индустријом и релативно ниским ценама кућа и станова, Жабљак је атрактивна опција за оне који желе да улажу на тржиште некретнина.

Локација и природна лепота Жабљака

Једна од највећих атракција Жабљака је његова локација у срцу прелепог Националног парка Дурмитор у Црној Гори, УНЕСЦО-ве Светске баштине. Парк има бројне пешачке и скијашке стазе, као и најдубљи кањон у Европи, кањон реке Таре. Сам град се налази на висини од 1456 метара, што га чини највишим градом Црне Горе. То га чини идеалним местом за љубитеље на отвореном и оне који траже приватнији и мирнији начин живота.

            

Дозволите обавештењима да примају информације у прегледачу о новим објектима према вашим критеријумима

1-21 приказивање 35

Село од 20.000 м2 са 16 кућа на продају у Жабљаку
 • Нови дом
Кућа се продаје у Миздоу 1 + 2 90м2
 • Намештај

Кућа се продаје у Миздоу 1 + 2 90м2

Жабљак

 • Собе 0
 • Површина 90 m2
Пројекат куће у изградњи на продају у Борje
 • Паркинг
Топла породична кућа 102 м2, 1+3 у Ковацкой долини
 • Балкон

Топла породична кућа 102 м2, 1+3 у Ковацкой долини

Ковачка Долина

 • Собе 3
 • Површина 102 m2
Мали стан 27м2 1+1 у центру шкрге
 • Паркинг

Мали стан 27м2 1+1 у центру шкрге

Жабљак

 • Собе 1
 • Површина 27 m2
Топли стан 36м2, 1+1 у центру Жабляка
 • Паркинг

                   


Преглед тржишта некретнина


Тржиште некретнина у Жабљаку је и даље релативно мало, али расте сталним темпом. Тренутно је на располагању много некретнина, од малих станова до великих вила. Цене некретнина у Жабљаку су обично ниже него у другим популарним туристичким дестинацијама у Црној Гори, што га чини приступачном опцијом за оне који желе да улажу на тржиште.
Већина некретнина које су тренутно доступне у Жабљаку су станови чија се цена креће од око 30.000 до 70.000 евра. Међутим, постоји и низ већих вила и кућа, чија се цена креће од око 80.000 до 200.000 евра.

Могућности улагања


Са растућом туристичком индустријом у Жабљаку, постоји низ инвестиционих могућности за оне који желе да улажу на тржиште некретнина. Једна од популарних опција је куповина имовине и изнајмљивање за одмор. С обзиром на растућу популарност града као туристичке дестинације, то би могло постати профитабилан подухват.
Друга опција је куповина имовине и реновирање, било да се користи као примарно пребивалиште или продаје по вишој цени. Будући да су цене некретнина у Жабљаку и даље релативно ниске, постоји потенцијал за значајан поврат улагања.

Да ли желите да купите некретнину у Жабљаку?

Жабљак је обећавајућа дестинација за инвеститоре у некретнине, нудећи растуће тржиште са пуно могућности за улагање. Са својим запањујућим природним лепотама, растућом туристичком индустријом и релативно ниским ценама некретнина, ово је атрактивна опција за оне који траже уносан и миран начин живота. Без обзира да ли тражите кућу за одмор, стално пребивалиште или инвестициону прилику, Жабљак вреди размислити.

Честа питања о животу у Жабљаку

 1. Каква је клима у Жабљаку?
  У Жабљаку преовладава континентална клима са хладном зимом и благим летом. Очекујте снежне зиме и пријатне температуре током летњих месеци.
 2. Колика је цена живота у Жабљаку у поређењу са другим градовима Црне Горе?
  Трошкови живота у Жабљаку су обично нижи него у великим градовима као што су Подгорица или Будва. Смештај и свакодневни трошкови су релативно приступачни.
 3. Постоје ли добре здравствене установе у Жабљаку?
  Да, Жабљак има медицински центар и здравствене установе како би задовољио потребе становника. За обављање специјализованих процедура у оближњим градовима могу се наћи већи медицински центри.
 4. Које су популарне активности на отвореном доступне у Жабљаку?
  Жабљак је прави рај за љубитеље активности на отвореном. Становници могу пјешачити, скијати, сновбоардинг, брдски бициклизам и истражити прекрасан Национални парк Дурмитор.
 5. Постоје ли школе и друге могућности образовања за породице у Жабљаку?
  Да, Жабљак има основну школу, а за високо образовање студенти често путују на посао у оближње градове попут Никшића или Подгорице.
 6. Како је то са интернет везом у Жабљаку?
  Интернет инфраструктура у Жабљаку се стално побољшава, а становници могу приступити поузданим интернет услугама, посебно у центру града. Купци кућа могу повезати кабловски или оптички интернет са кућом или станом. Цело подручје Жабљака има добру покривеност 4Г мобилном везом.
 7. Које су могућности запошљавања у Жабљаку?
  Економија Жабљака се углавном заснива на туризму и пољопривреди. Могућности запошљавања могу се наћи у угоститељској индустрији, центрима на отвореном и локалним предузећима.
 8. Да ли је Жабљак сигурно место за живот?
  Жабљак се обично сматра безбедним. Међутим, као и у сваком малом граду, овде је важно имати здрав разум и предузети неопходне мере предострожности.
 9. Колико је лако доћи до Жабљака јавним превозом?
  До Жабљака се може доћи аутобусом из великих градова као што су Подгорица и Никшић. Међутим, мрежа јавног превоза можда није толико опсежна као у урбаним центрима.
 10. У којим областима Жабљака је најбоље живети?
  Центар града и околна подручја популарно су место за боравак у Жабљаку због близине објеката и атракција.
 11. Постоје ли супермаркети и друге продавнице у Жабљаку?
  Да, Жабљак има супермаркете, локалне продавнице и пијаце на којима становници могу купити намирнице и потрепштине.
 12. Да ли је Жабљак погодан за пензионере који траже мирно окружење?
  Мирна локација Жабљака, чист ваздух и лепа природа чине га атрактивним местом за пензионере који траже мирно место за живот.
 13. Колико је удаљен Жабљак од најближег аеродрома?
  Жабљак се налази око 132 километра од аеродрома Подгорица и 170 километара од аеродрома Тиват.
 14. Које су могућности за одмор доступне у Жабљаку?
  Жабљак има разне спортске садржаје, укључујући спортску дворану, тениске терене и фудбалска игралишта.
 15. Како је локална заједница у Жабљаку?
  Локална заједница у Жабљаку позната је по топлом и пријатељском карактеру. Становници често учествују у друштвеним догађајима и свечаностима.
 16. Који су захтеви за визе за странце који желе да живе у Жабљаку?
  Држављани земаља које нису чланице ЕУ можда ће морати да добију визу или боравишну дозволу за дужи боравак у Црној Гори. Важно је разјаснити специфичне захтеве локалних власти.
 17. Колико су доступне здравствене услуге у случају ванредних ситуација?
  Жабљак има медицински центар који може пружити хитну медицинску помоћ. За критичније случајеве, у оближњим градовима постоје веће здравствене установе.
 18. Постоје ли заједнице на енглеском језику или групе исељеника у Жабљаку?
  Иако то није тако уобичајено у Жабљаку као у већим градовима, у њему се могу наћи неки исељеници и говорници енглеског језика, посебно међу онима који су запослени у туристичкој индустрији.
 19. Које су типичне могућности становања доступне у Жабљаку?
  Могућности становања у Жабљаку крећу се од традиционалних кућа у планинама до модерних станова и вила за одмор.
 20. Да ли се у Жабљаку одржавају неки културни догађаји или фестивали?
  Током целе године у Жабљаку се одржавају различити културни догађаји и фестивали који славе локалне традиције и привлаче посетиоце из целе Црне Горе и изван ње.