Тржиште некретнина Тивата

Потражња за куповину некретнина у Тивату постављају сами грађани Црне Горе, који га оцењују као диван град за боравак током целе године, као и страни инвеститори који остварују комерцијални приход, очекују даље повећање цене или који су га изабрали за добијање дозволе боравка или држављанства. Захваљујући побољшаном животном стандарду удобности у последње време, Тиват је постао популарно место за хиљаде нових становника.

Тиват се назива "црногорска Капија Јадранског мора", захваљујући другом аеродрому у Црној Гори, Тивату, који током године пропушта више од милион туриста. Тиват се налази у истоименом делу Которског залива, који се налази на листи 25 најлепших водених језера на свету.

Постоји активан раст инвестиција у куће и земљиште у Тивату. Овде постоји много могућности за профитабилне инвестиције. Приход од закупа долази и од дугорочних закупа ван сезоне и од краткорочних закупа у сезони. У овој комбинацији, овај лако продани или добро управљани смештај доноси између 5% и 10% АПР-а.

                

Дозволите обавештењима да примају информације у прегледачу о новим објектима према вашим критеријумима

1-21 приказивање 94

Кућа се продаје у столу испод хостела или мини хотела
  • Поглед на море
Ексклузивна вила на првој линији у Тивати
  • Намештај
Соларни стан од 62,5 м2 у Тивату у новој кући
  • У близини мора
Продаје се нова градска кућа у Тивату
  • Паркинг
На продају градску кућу у тивату
  • Нови дом

                                  


Вредност некретнине у Тивату


Током последњих 10 година, Тиват се невероватно активно развијао, захваљујући изградњи савременог пристаништа за супер - и мегајахте Порто Монтенегро. Сматра се главним и једним од најбољих у погледу удобности и инфраструктуре широм Медитерана, има платинасти статус и представља село јахти са пристаништима, ресторанима, бутицима, базенима, јахтним клубом и врхунским некретнинама.

Изградња комплекса Порто Монтенегро често је била у вестима и имала је огроман утицај на цене и продају у Тивату и Црној Гори, посебно у близини најлуксузније Марине. На пример, нове зграде у доступности од њега продају се од 2700 евра по квадратном метру и више. Унутар комплекса-од 4.500 евра. У исто време, секундарни стамбени фонд је приступачнији просечном купцу - становање овде кошта између 1.800 и 2.100 евра по квадратном метру.

Предности и недостаци куповине имовине у Тивату


Непосредна близина аеродрома и Марине чини многе логистичке задатке много лакшим за решавање, али нека бука авиона може изнервирати љубитеље тишине.

Због прометног кретања у Тивату формирале су се саобраћајне гужве. Заједница развија пројекат изградње пута у Будву са повећањем броја трака кретања за 2 пута.

Због лавинског раста у Тивату, примећује се велики дефицит комерцијалних некретнина трговачко-забавног типа, као и канцеларија. Доминирају приватне куће и виле са 3-4 спаваће собе.

Тиват је погодан ако тражите прилику да купите ексклузивни Пентхоусе, љетниковац са пуно спаваћих соба или викендицу у шуми у којој ће владати мир и тишина.

Најживописнији погледи на Которски залив отварају се са висине планина, што доводи до избора земљишта за изградњу далеко од центра и мора. Путовање од неких места до центра Тивата аутомобилом траје 10-15 минута. Град се активно развија. На периферији се граде градске куће и ексклузивне виле.

Основна врста унутрашње градске и регионалне везе у Тивату, као и широм Црне Горе, је аутобус и такси. Осим тога, унутар залива је погодно кретати се на "водним трамвајима", према распореду који курсирају између Тивата, Херцег-Новог, Пераста и Кемера.

У средњем веку, Тиват је сматран " дачним местом "за Которску аристократију због свог" сунчевог " расположења. Тиват се простире у подножју планинског ланца Врмац, висине нешто више од 700 метара, па се сунце овде појављује прилично рано. Тиват је други најсунчанији дан у Црној Гори.

Само 15 минута вожње од Тивата налази се полуострво Луштица. Најпознатија туристичка места у региону су Красичи, Дона Лаести, Лепетани и Радовичи.

Изузетно је пожељно да уговор о куповини и продаји куће, стана или комерцијалне имовине у Тивату и било ком другом региону Црне Горе је тестиран од стране адвоката.