Nekretnine u Žabljaku, Crna Gora: rastuće tržište nekretnina s beskrajnim mogućnostima

Kontaktirajte nas kako biste bili u toku s ponudama Kuća i stanova u Žabljaku na prodaju. Žabljak, gradić smješten u regiji Durmitor, brzo postaje popularno odredište za investitore u nekretnine. Zahvaljujući zapanjujućim prirodnim ljepotama, rastućoj turističkoj industriji i relativno niskim cijenama kuća i stanova, Žabljak je atraktivna opcija za one koji žele ulagati na tržište nekretnina.

Položaj i prirodne ljepote Žabljaka

Jedna od najvećih atrakcija Žabljaka je njegovo mjesto u srcu prekrasnog Nacionalnog parka Durmitor u Crnoj Gori, UNESCO-ve Svjetske baštine. Park ima brojne pješačke i skijaške staze, kao i najdublji kanjon u Europi, kanjon rijeke Tare. Sam grad nalazi se na nadmorskoj visini od 1456 metara, što ga čini najvišim gradom Crne Gore. To ga čini idealnim odredištem za ljubitelje na otvorenom i one koji traže osamljeniji i opušteniji način života.

            

Dopustite obavijestima da u pregledniku dobivaju informacije o novim objektima prema vašim kriterijima

1-21 prikaz 35

Selo površine 20.000 m2 sa 16 kuća na prodaju u Žabljaku
 • Parkiralište
Veliko zemljište u Žabljaku za izgradnju hotela i luksuznih vila
 • Parkiralište
Nova drvena kuća u Žabljaku za odmor ili iznajmljivanje
 • Prijavite se
Prodaje se kuća u Mezdu 1+2 90m2
 • Namještaj

Prodaje se kuća u Mezdu 1+2 90m2

Žabljak

 • Sobe 0
 • Površina 90 m2
Projekt kuće u izgradnji na prodaju u Borje
 • Parkiralište
Na prodaju 3 kata operativni kameni mini hotel u Motichki Gai
 • Prijavite se
Topla obiteljska kuća 102 m2, 1+3 u kovačkoj dolini
 • Prijavite se
Mali stan od 27m2 1+1 u centru Žabljaka
 • Namještaj
Topli stan 36m2, 1+1 u centru Žabljaka
 • Namještaj

                   


Pregled tržišta nekretnina


Tržište nekretnina u Žabljaku je još uvijek relativno malo, ali raste stalnim tempom. Trenutno je na raspolaganju mnogo nekretnina, od malih stanova do velikih Vila. Cijene nekretnina u Žabljaku obično su niže nego u drugim popularnim turističkim destinacijama u Crnoj Gori, što ga čini pristupačnom opcijom za one koji žele ulagati na tržište.
Većina nekretnina koje su trenutno dostupne u Žabljaku su stanovi čije se cijene kreću od oko 30.000 do 70.000 eura. Međutim, postoji i niz većih vila i kuća čije se cijene kreću od oko 80.000 do 200.000 eura.

Mogućnosti ulaganja


Zbog rastuće turističke industrije u Žabljaku postoji niz mogućnosti ulaganja za one koji žele ulagati na tržište nekretnina. Jedna popularna opcija je kupnja nekretnine i iznajmljivanje za odmor. S obzirom na rastuću popularnost grada kao turističke destinacije, to bi mogao biti unosan pothvat.
Druga je mogućnost kupiti nekretninu i obnoviti je, ili je koristiti kao primarno prebivalište ili prodati po višoj cijeni. Budući da su cijene nekretnina u Žabljaku još uvijek relativno niske, postoji potencijal za značajan povrat ulaganja.

Želite li kupiti nekretninu u Žabljaku?

Žabljak je obećavajuća destinacija za investitore u nekretnine koja nudi rastuće tržište s mnogo mogućnosti za ulaganje. Sa svojim zadivljujućim prirodnim ljepotama, rastućom turističkom industrijom i relativno niskim cijenama nekretnina, atraktivna je opcija za one koji traže unosan i opušten način života. Bilo da tražite kuću za odmor, stalni boravak ili priliku za ulaganje, Žabljak vrijedi razmotriti.

Često postavljana pitanja o životu u Žabljaku

 1. Kakva je klima u Žabljaku?
  U Žabljaku prevladava kontinentalna klima s hladnom zimom i blagim ljetom. Očekujte snježne zime i ugodne temperature tijekom ljetnih mjeseci.
 2. Koliki su troškovi života u Žabljaku u usporedbi s drugim gradovima Crne Gore?
  Troškovi života u Žabljaku obično su niži nego u velikim gradovima poput Podgorice ili Budve. Stanovanje i svakodnevni troškovi relativno su pristupačni.
 3. Postoje li dobre zdravstvene ustanove u Žabljaku?
  Da, Žabljak ima medicinski centar i zdravstvene ustanove kako bi zadovoljio potrebe stanovnika. U obližnjim gradovima mogu se naći veći medicinski centri za obavljanje specijaliziranih postupaka.
 4. Koje su popularne aktivnosti na otvorenom dostupne u Žabljaku?
  Žabljak je pravi raj za ljubitelje na otvorenom. Stanovnici mogu pješačiti, skijati, bordati, brdski biciklizam i istraživati prekrasan nacionalni park Durmitor.
 5. Postoje li škole i druge mogućnosti obrazovanja za obitelji u Žabljaku?
  Da, u Žabljaku postoji osnovna škola, a za visoko obrazovanje studenti često putuju na posao u obližnje gradove poput Nikšića ili Podgorice.
 6. Kakva je situacija s internetskom vezom u Žabljaku?
  Internetska infrastruktura u Žabljaku stalno se poboljšava, a stanovnici mogu pristupiti pouzdanim internetskim uslugama, posebno u središtu grada. Kupci kuća mogu povezati kabelski ili optički internet s kućom ili stanom. Cijela teritorija Žabljaka ima dobru pokrivenost mobilnom komunikacijom od 4 inča.
 7. Koje su mogućnosti zaposlenja u Žabljaku?
  Žabljakovo gospodarstvo uglavnom se temelji na turizmu i poljoprivredi. Mogućnosti zapošljavanja mogu se naći u ugostiteljstvu, centrima na otvorenom i lokalnim tvrtkama.
 8. Je li Žabljak sigurno mjesto za život?
  Žabljak se općenito smatra sigurnim. Međutim, kao i u svakom malom gradu, važno je vježbati zdrav razum i poduzeti potrebne mjere opreza.
 9. Koliko je lako doći do Žabljaka javnim prijevozom?
  Žabljak je dostupan autobusom iz većih gradova kao što su Podgorica i Nikšić. Međutim, mreža javnog prijevoza možda nije tako opsežna kao u urbanim središtima.
 10. U kojim je područjima Žabljak najbolje živjeti?
  Centar grada i okolna područja popularno su mjesto za boravak u Žabljaku zbog blizine sadržaja i atrakcija.
 11. Postoje li supermarketi i druge trgovine u Žabljaku?
  Da, Žabljak ima supermarkete, lokalne trgovine i tržnice na kojima stanovnici mogu kupiti namirnice i potrepštine.
 12. Je li Žabljak pogodan za umirovljenike koji traže mirno okruženje?
  Mirno mjesto Žabljaka, čist zrak i prekrasna priroda čine ga atraktivnim mjestom za umirovljenike koji traže mirno mjesto za život.
 13. Koliko je Žabljak udaljen od najbliže zračne luke?
  Žabljak je udaljen oko 132 kilometra od zračne luke Podgorica i 170 kilometara od zračne luke Tivat.
 14. Koje su mogućnosti rekreacije dostupne u Žabljaku?
  Žabljak ima razne sportske sadržaje, uključujući sportsku dvoranu, teniske terene i nogometna igrališta.
 15. Kako je lokalna zajednica u Žabljaku?
  Lokalna zajednica u Žabljaku poznata je po svom toplom i prijateljskom karakteru. Stanovnici često sudjeluju u društvenim događanjima i svečanostima.
 16. Koji su vizni uvjeti za strance koji žele živjeti u Žabljaku?
  Državljani koji nisu članovi EU-a možda će morati dobiti vizu ili boravišnu dozvolu za produženi boravak u Crnoj Gori. Važno je provjeriti kod lokalnih vlasti specifične zahtjeve.
 17. Koliko su medicinske usluge dostupne u hitnim slučajevima?
  Žabljak ima medicinski centar koji može pružiti hitnu medicinsku pomoć. Za kritičnije slučajeve u obližnjim gradovima postoje veće zdravstvene ustanove.
 18. Postoje li zajednice engleskog govornog područja ili iseljeničke skupine u Žabljaku?
  Iako nije toliko uobičajen u Žabljaku kao u većim gradovima, u njemu se mogu naći neki iseljenici i govornici engleskog jezika, posebno među onima koji su zaposleni u turističkoj industriji.
 19. Koje su tipične mogućnosti smještaja dostupne u Žabljaku?
  Mogućnosti smještaja u Žabljaku kreću se od tradicionalnih kuća u planinama do modernih apartmana i vila za odmor.
 20. Održavaju li se u Žabljaku neka kulturna događanja ili Festivali?
  Tijekom cijele godine u Žabljaku se održavaju razni kulturni događaji i festivali koji slave lokalne tradicije i privlače posjetitelje iz cijele Crne Gore i šire.