Kako kupiti stan u Crnoj Gori

Tražite li aktualne ponude stanova u Crnoj Gori na prodaju? Kontaktirajte nas sada za više opcija.
Posljednjih godina nekretnine uz more postaju sve traženije. Mnogi stranci razmišljaju o kupnji stana u različitim regijama Crne Gore. Zemlja s toplom klimom i izvrsnim ekološkim uvjetima privlači investitore i emigrante odasvud.
Naša agencija će vam pomoći kupiti stan u Crnoj Gori, pružajući informacije o tome kako i gdje je najbolje odabrati stan. U nastavku ćemo vam reći o postupku kupnje kuće, porezima i dodatnim troškovima.
Dopustite obavijestima da u pregledniku dobivaju informacije o novim objektima prema vašim kriterijima
Dopustite obavijestima da u pregledniku dobivaju informacije o novim objektima prema vašim kriterijima

1-20 prikaz 547

Novi stan u Sutomoru 100 m od pješčane plaže
 • Namještaj
Stan u Budvi s verandom i parcelom 300 m od mora
 • Uz samo more
Stan ID=808
 • Balkon
Stan ID=808

Ulcinj

 • Sobe 3
 • Površina 63 m2
Navedite pojmove za pretraživanje u gore navedenom obliku za više rezultata ili upit .

Koje su prednosti kupnje stana u Crnoj Gori

U Crnoj Gori postoji bezvizni režim za turiste iz mnogih zemalja. Kupujući stan u ovoj zemlji kao prebivalište za ljetni odmor, stranci mogu slobodno posjetiti ovu toplu zemlju bez potrebe za viznim dokumentima.
Kupnja stana u Crnoj Gori ima i druge prednosti:
 1. U ovoj europskoj zemlji u razvoju relativno niske cijene nekretnina uz more.
 2. Obećavajuće poslovne mogućnosti-stan se može iznajmiti turistima, primajući prihod od najma.
  možete se preseliti ovdje za stalno prebivalište, izdati boravišnu dozvolu pod razumljivim uvjetima, organizirati komercijalni posao u bilo kojem odmaralištu u Crnoj Gori.
 3. Zemlja ima vjerna pravila za investitore.
 4. Mali troškovi održavanja stanovanja.
 5. Zemlja bi uskoro trebala postati članica Europske unije. Ako dobijete boravišnu dozvolu i nakon toga podnesete zahtjev za stalni boravak, možete postati punopravni europski državljanin.
 6. U velikim i kurortnim gradovima Crne Gore dobro su razvijena infrastruktura i prijevoz. Možete se preseliti u ovu zemlju s cijelom obitelji, dobiti posao, dati djeci obrazovanje.
 7. Zemlja ima mnogo zdravih i prirodnih poljoprivrednih proizvoda koje uvijek možete kupiti na najbližoj tržnici.
 8. Stan u Crnoj Gori može biti isplativo preprodati za nekoliko godina, uzimajući profit od transakcije.
  gostoljubivo stanovništvo koje će vam olakšati prilagodbu u stranoj zemlji i omogućiti vam da brzo steknete nove prijatelje i poznanike.

Vrste stanova u Crnoj Gori

Tržište nekretnina u Crnoj Gori nudi veliki izbor stanova različitih rasporeda.
Vrste apartmana:
 • stanovi od graditelja u novim stambenim kompleksima;
 • stanovi na sekundarnom tržištu s modernom obnovom;
 • jeftini stanovi obnovljeni od privatnog vlasnika;
 • studio apartmani koji već mogu biti namješteni;
 • luksuzni apartmani-vile u blizini plaže;
 • apartmani u hotelima klase 5*;
 • luksuzni penthouses s liftom ili ulazom, imaju hodnik, garderobu, tri kupaonice;
 • opremljeni apartmani s namještajem i kućanskim aparatima.
 • poslovni prostori ili stanovi u prizemlju za ured ili trgovinu s vlastitim zemljištem.

Postoji mnogo mogućnosti. Na našim stranicama, na zahtjev, svaki kupac će odabrati odličan stan za kupnju, računajući na pristupačan proračun i osobne preferencije.

Gdje je bolje kupiti kuću u Crnoj Gori

Apartmani su u najvećoj potražnji u naseljima i gradovima Crne Gore. Kupci koji kupuju smještaj za preseljenje u stalni boravak, također može biti zainteresiran za glavni grad Podgorica s dobro razvijenom infrastrukturom, zgodan prometni čvor i bogat kulturni život.
Gdje mogu kupiti stan:
 1. Budva je najpopularniji i najskuplji grad u zemlji. Cijene stanova na obali su prosječne. Izvrsna opcija za kupnju kuće u svrhu ulaganja.
 2. Tivat je miran i ugodan grad za život. Cijene stanova ovdje su najviše.
 3. Bar je lučki grad, cijene smještaja ovdje su znatno niže nego u Budvi.
 4. Bečići je slikovito Odmaralište, dobro mjesto za stalni boravak. U ljetnoj sezoni ima puno turista, ali postoje sve mogućnosti da dobro zaradite u turističkom poslu. U drugim godišnjim dobima selo ima tihu i mirnu atmosferu.

Ostala popularna odmarališta u Crnoj Gori u kojima možete kupiti stan: Herceg Novi, Igalo, Genovići, Kumbor, Prčanj, Kumbor, Perast, Stoliv, Radovići na području poluotoka Luštica, Kotor, Cetinje, Reevići, Sutomore, Ulcinj.
Ako se stan kupuje za stalni boravak, a vi ste zainteresirani za najpovoljnije opcije po cijeni, možda biste trebali razmotriti nekretninu u središnjem dijelu zemlje, smještenu daleko od obale.

Cijene stanova u Crnoj Gori

Cijene stanova u Crnoj Gori su dvosmislene i počinju od 55 tisuća eura. Trošak ovisi o lokaciji objekta, stanju kuće, samom stanu, broju katova, opremi i drugim nijansama.
Mali studio apartman u lučkom gradu Bar se može kupiti za 50 tisuća eura. U Budvi će dvosobni stan s popravcima i namještajem koštati 80-100 tisuća eura. Za prostrani stan u Petrovcu površine preko 100 m2 s popravcima i opremom morat ćete platiti 180-220 tisuća eura. Također možete kupiti udoban 4-sobni stan u Bečićima u kompleksu s bazenom i dobrom obnovom za 350 tisuća eura. Sa svim aktualnim ponudama za prodaju nekretnina i apartmana u Crnoj Gori možete pronaći na našim stranicama ili kontaktirati putem kontakt podataka.

Postupak kupnje stana u Crnoj Gori

Registracija transakcija za kupnju i prodaju nekretnina u Crnoj Gori obavlja javni bilježnik u nazočnosti odvjetnika i prevoditelja. Kupac praktički nije u mogućnosti samostalno pripremiti sve dokumente za registraciju ugovora, provjeriti prisutnost tereta i dokumenata na nekretnini. No, stranci još uvijek treba koristiti usluge našeg iskusnog realtor, koji će vam pomoći da detaljno razumjeti sve nijanse registracije.
Kako je transakcija kod javnog bilježnika:
 1. Sastavljanje preliminarnog ugovora s uplatom pologa za stan u iznosu od 10%.
 2. Na dan transakcije, u određeno vrijeme, kupac i prodavatelj potpisuju kupoprodajni ugovor koji je ovjeren kod javnog bilježnika. Svaka stranka dobiva jedan primjerak Ugovora, treći ostaje kod javnog bilježnika.
 3. U kupoprodajnom ugovoru navedeno je točno vrijeme za uplatu preostalih sredstava za stan. U navedenom roku kupac se obvezuje izvršiti uplatu na bankovni račun prodavatelja.
 4. Nakon primitka novca, prodavatelj ispisuje potvrdu kod javnog bilježnika, nakon čega se treći primjerak Ugovora šalje u katastar.
 5. u katastaru dokumenti za stan se ponovno izdaju na ime novog vlasnika.
  kupcu se izdaje potvrda o vlasništvu.

Porezi i ostali troškovi


Prema Zakonu Crne Gore, porez na nekretnine plaća se na kupnju stana. To iznosi 3% ukupne vrijednosti kupljenog predmeta. Obavijest o plaćanju kupcu stiže u roku od 30 dana od dana potpisivanja ugovora kod javnog bilježnika. Za plaćanje poreza potrebno je 15 dana od dana primitka obavijesti.
Dodatni troškovi za kupnju stana u Crnoj Gori:
 • plaćanje agenatu za nekretnina;
 • za pravnu podršku;
 • za usluge prevođenja.

Je li moguće postaviti stan u Crnoj Gori?

Strancima je prilično teško dobiti kredit za nekretnine u Crnoj Gori.
Postoje samo dvije mogućnosti:
 1. Prijavite se za gotovinski zajam u svojoj zemlji.
 2. podnijeti zahtjev za hipoteku u crnogorskoj banci, međutim, odobrenje mogu dobiti samo strani državljani koji imaju dozvolu boravka i stalni rad u Crnoj Gori s registracijom na temelju ugovora o radu.

Da biste podnijeli zahtjev za hipoteku na stan u Crnoj Gori, banci morate dostaviti popis osobnih dokumenata, kao i potvrdu o prihodima za 3 mjeseca. Svi dokumenti moraju biti prevedeni na crnogorski jezik.