Kako kupiti kuću ili vilu u Crnoj Gori: opcije, cijene


Tražite li aktualne ponude kuća i vila u Crnoj Gori na prodaju? Kontaktirajte nas sada za više opcija.

Mnogi turisti planiraju kupiti vlastitu kuću na Jadranskoj obali Crne Gore. Na tržištu nekretnina u Crnoj Gori postoji mnogo izvrsnih mogućnosti za kupnju. Cijene stanova u ovoj aktivno razvijajućoj europskoj zemlji prilično su demokratske.
Dopustite obavijestima da u pregledniku dobivaju informacije o novim objektima prema vašim kriterijima
Dopustite obavijestima da u pregledniku dobivaju informacije o novim objektima prema vašim kriterijima

1-20 prikaz 358

Prodaje se mini hotel s 10 apartmana u barskoj rivijeri
 • Balkon
Navedite pojmove za pretraživanje u gore navedenom obliku za više rezultata ili upit .
Podijelit ćemo informacije o postupku kupnje kuće ili vile u Crnoj Gori, koje nekretnine i gdje je bolje kupiti, postupak kupnje kuće.

Koja je prednost kupnje kuće u Crnoj Gori


Nekretnine u Crnoj Gori često smatraju stranci za emigraciju i ulaganja. Kuća na obali čistog Jadranskog mora može se koristiti i kao ugodna rezidencija za ljetni odmor. Razmotrite sve prednosti stjecanja nekretnina u ovoj slikovitoj balkanskoj zemlji.
Prednosti kupnje privatne kuće u Crnoj Gori:
 • poslovni izgledi ,možete organizirati profitabilan posao u turizmu;
 • zemlja ima bezvizni režim za mnoge nacionalnosti.;
 • prihvatljive cijene za održavanje stambenih objekata;
 • optimalne cijene po kvadratnom metru;
 • veliki izbor privatnih kuća, vila i vikendica u različitim naseljima zemlje;
 • mogućnost dobivanja boravišne dozvole na pojednostavljenim uvjetima s naknadnom registracijom stalnog boravka;
 • privatna kuća u odmaralištima Crne Gore može se profitabilno iznajmiti turistima u špici sezone, primajući izvrstan prihod.


Crna Gora je ekološki prihvatljiva Zemlja, ugodna za odmor i stalni boravak. Ima puno stranaca, gostoljubivo stanovništvo, nisku stopu kriminala. Dobro razvijena infrastruktura. Prednosti života u Crnoj Gori u vlastitom domu su mnoge. Stranci koji odaberu ovu zemlju za emigraciju nisu razočarani svojom odlukom tijekom godina.

Vrste kuća u Crnoj Gori


Kupnja nekretnina u Crnoj Gori može biti na primarnom i sekundarnom tržištu. Kupcima je na raspolaganju ogroman izbor privatnih kuća različitih površina i opreme.
vrste kuća u Crnoj Gori za kupnju:
 • kuće spremne za život s panoramskim pogledom na obalu;
 • nove zgrade za uređenje i obnovu;
 • luksuzne vile s modernim dizajnerskim renoviranjem i kompletnom opremom (namještaj, kućanski aparati);
 • proračunske kuće ekonomske klase;
 • privatne kuće s prostranim zemljištem, ugodnim terasama, balkonima, bazenima na licu mjesta.

Postoji puno mogućnosti. Možete istražiti sve relevantne ponude vlasnika na mjestu prodaje nekretnina. Imajte na umu da ne postoji način da sve što je relevantno stavite na internet. Ako stvarno želite pronaći zanimljivu vilu ili kuću, ispunite obrazac zahtjeva za sličan objekt i obavijestit ćemo vas o mogućnostima koje su vam potrebne.

Gdje kupiti kuću u Crnoj Gori


U Crnoj Gori ima mnogo ugodnih naselja i gradova u kojima možete kupiti privatnu kuću ili vilu za stalni boravak, rekreaciju ili u komercijalne svrhe.

Ako je kupac zainteresiran za iznajmljivanje kuće, morate razmotriti mogućnosti u odmaralištima koja se nalaze na Jadranskoj obali: Budva, Bar, Tivat, Kotor, Sutomore, Petrovac, Herceg Novi itd.

Stanovanje u tim gradovima također će zanimati kupce koji razmatraju nekretnine za odmor ili stalni boravak u Crnoj Gori s mogućnošću organiziranja vlastitog posla vezanog uz turizam.

Dobra opcija za emigrante također će biti Podgorica-glavni grad Crne Gore. Nema morske obale, ali infrastruktura i kulturni život su dobro razvijeni. Postoje vrtići, škole, medicinski centri, kao i razne tvrtke u kojima možete dobiti kvalificirane stručnjake za stalni rad.

vrijednost kuće ili vile u Crnoj Gori
U usporedbi s drugim europskim zemljama, cijene nekretnina u Crnoj Gori su najprihvatljivije.

Najskuplje kuće nalaze se u obalnim gradovima zemlje u kojoj je razvijen turizam. Po cijenama od 1 m2 vodeći su Tivat i Budva. Red veličine jeftinije nekretnine u središnjoj Crnoj Gori. Istina, u tim gradovima nema morske obale, ali sasvim je prikladno za stalni boravak. Doći do mora neće biti teško, zemlja ima dobro razvijen prometni čvor, javni prijevoz prometuje u svim smjerovima.

Kako kupiti kuću u Crnoj Gori strancu


Građani iz bilo koje zemlje mogu slobodno kupiti privatnu kuću ili vilu u Crnoj Gori, poštujući opća pravila za registraciju transakcije s nekretninama. Možete sami odabrati odgovarajuću opciju za kupnju proučavanjem trenutnih oglasa na internetskim prodajnim mjestima ili korištenjem Usluga naših Realtors iz specijaliziranih agencija.

Nakon što je kuća za kupnju će biti izabran, potrebno je provjeriti sve dokumente na imovinu, bez opterećenja, dostupnost dozvola za prodaju od suvlasnika (ako je pravo na nekretnine imaju nekoliko osoba). Iskusni stručnjaci iz Agencije za promet nekretninama brzo će se nositi s ovim poslom.

Sljedeći koraci:

 1. prikupljanje dokumentacije za podnošenje kod javnog bilježnika .
 2. registracija preliminarnog ugovora kod javnog bilježnika uz polog od 10% vrijednosti privatne kuće odabrane za kupnju.
 3. na određeni dan, u pratnji odvjetnika i prevoditelja na ruskom jeziku, obavlja se kupoprodajna transakcija.
 4. ugovor određuje razdoblje u kojem kupac mora uplatiti preostali iznos duga za kuću koja se kupuje. Novac se prenosi na bankovni račun prodavatelja.
 5. nakon primitka uplate, prodavatelj piše potvrdu.
 6. javni bilježnik šalje treći primjerak Ugovora u katastar, gdje se već vrši ponovna registracija nekretnine na ime novog vlasnika.
 7. kupac dobiva potvrdu o vlasništvu nad stambenom zgradom u Crnoj Gori i plaća porez na kupnju nekretnine.


U prosjeku, papirologija u katastarskom centru traje 1 mjesec. Nakon tog razdoblja kupac postaje punopravni vlasnik privatne kuće u Crnoj Gori.