Како купити стан у Црној Гори

Да ли тражите стварне понуде станова у Црној Гори за продају? Контактирајте нас сада за више опција.
Некретнине на мору постају све траженије последњих година. Многи странци размишљају о куповини стана у различитим регионима Црне Горе. Земља са топлом климом и одличним еколошким условима привлачи инвеститоре и емигранте свуда.
Наша агенција ће вам помоћи да купите стан у Црној Гори, пружајући информације о томе како и где је боље изабрати стан. У наставку ћемо вам рећи о поступку куповине куће, порезима и додатним трошковима.
Дозволите обавештењима да примају информације у прегледачу о новим објектима према вашим критеријумима
Дозволите обавештењима да примају информације у прегледачу о новим објектима према вашим критеријумима

1-20 приказивање 523

Стан ID=808
 • Балкон
Стан ID=808

Улцињ

 • Собе 3
 • Површина 63 m2
Један стан 51 м2 стамбеног комплекса у Бечичи
 • Поглед на море
Нови стан у Бару са погледом на врт од 36 м2
 • Нови дом
Наведите појмове за претрагу у образац изнад за више резултата или упит .

Које су предности куповине стана у Црној Гори

У Црној Гори је безвизни режим за туристе из многих земаља. Куповином стана у овој земљи као пребивалишта за летњи одмор, странци могу слободно да посете ову топлу земљу без потребе за папирологијом о визама.
Куповина стана у Црној Гори има и друге предности: < / strong>
 1. У овој европској земљи у развоју релативно ниске цене некретнина на мору.
  Обећавајуће пословне могућности-стан се може изнајмити туристима, остварујући приход од закупа.
 2. Можете се преселити овде на стално место, издати дозволу боравка на разумљивим условима, организовати комерцијални бизнис у било ком курортном граду Црне Горе.
 3. у земљи постоје лојална правила за инвеститоре.
 4. мали трошкови одржавања станова.
 5. земља би ускоро требало да постане чланица Европске уније. Ако добијете боравишну дозволу и накнадно се пријавите за стално пребивалиште, можете постати пуноправни европски држављанин.
 6. у великим и курортним градовима Црне Горе добро је развијена инфраструктура и транспорт. Можете се преселити у ову земљу као породица, запослити се, дати деци образовање.
 7. Земља има много здравих и природних пољопривредних производа које увек можете купити на најближем тржишту.
 8. Стан у Црној Гори може се профитабилно препродати за неколико година, остваривши профит од трансакције.
 9. гостољубива популација која ће олакшати адаптацију у страној земљи и омогућити вам да брзо стекнете нове пријатеље и познанике.

Типови станова у Црној Гори

Тржиште некретнина Црне Горе нуди велики избор станова различитих распореда.
Типови станова:
 • станови од градитеља у новим стамбеним комплексима;
 • станови на секундарном тржишту са савременим поправкама;
 • јефтини станови са реновирањем од приватног власника;
 • студио апартмани који се већ могу опремити;
 • луксузни апартмани-виле у близини плаже;
 • апартмани у хотелима класе 5*;
 • луксузни пентхауси са лифтом или улазом који имају ходник, гардеробу, три купатила;
 • опремљени апартмани са намештајем и кућним апаратима.
 • комерцијални простори или станови на првим спратовима за канцеларију или продавницу са сопственим земљиштем.

Постоји много опција. На нашем сајту, на захтев, сваки купац ће изабрати одличан стан за куповину, рачунајући на приступачан буџет и личне преференције.

Где је боље купити кућу у Црној Гори

Најтраженији су станови у бањским градовима и градовима Црне Горе. Купце који купују станове за пресељење у стални боравак такође може занимати главни град Подгорица са добро развијеном инфраструктуром, погодном саобраћајном раскрсницом и богатим културним животом.
Где могу да купим стан:
 1. Будва је најпопуларнији и најскупљи град у земљи. Цене станова на обали су просечне. Одлична опција за куповину куће са циљем улагања.
 2. Тиват је миран и удобан град за живот. Цене станова овде су највише.
 3. Бар је лучки град, цене станова су овде знатно ниже него у Будви.
 4. Бечичи је живописно курортно насеље, добро место за стални боравак. У летњој сезони има много туриста, али постоје све могућности да добро зарадите у туристичком послу. У друго доба године у селу влада тиха и мирна атмосфера.

Остали популарни бањски градови у Црној Гори, где можете купити стан: Херцег Нови, Игало, Ђеновићи, Кумбор, Прчан, Кумбор, Пераст, Столив, Радовићи у области полуострва Луштица, Котор, Цетиње, Реевићи, Сутоморе, Улцињ.
Ако се стан купује за стални боравак и занимају вас најприступачније опције по цени, можда ћете желети да размислите о некретнини у централном делу земље која се налази далеко од обале.

Цена станова у Црној Гори

Цене станова у Црној Гори су неједнозначне и почињу од 55 хиљада евра. Цена зависи од локације објекта, стања куће, самог стана, спратова, опреме и других нијанси.
Мали студио апартман у лучком граду Бар може се купити за 50 хиљада евра. У Будви, двособан стан са реновирањем и намештајем коштаће 80-100 хиљада евра. За пространи стан у Петровцу површине више од 100 м2 са поправком и опремом мораћете да платите 180-220 хиљада евра. Такође можете купити удобан четворособни стан у Бечићу у комплексу са базеном и добрим реновирањем за 350 хиљада евра. Све актуелне понуде за продају некретнина и станова у Црној Гори могу се наћи на нашем сајту или контактирати контакт податке.

Процедура куповине стана у Црној Гори

Оформљање трансакција за куповину и продају некретнина у Црној Гори врши Нотариус у присуству адвоката и преводиоца. Купац практично није у стању да самостално припреми све документе за обраду уговора, провери присуство терета и докумената на имовину. Али, странци и даље треба да користе услуге нашег искусног реалтор, који ће помоћи да се детаљно разумеју све нијансе регистрације.
Како је трансакција код нотариуса:
 1. Израда прелиминарног уговора са уплатом за стан у износу од 10%.
 2. На дан извршења трансакције, у одређено време, купац и продавац потписују купопродајни уговор, који је оверен од стране нотара. Свака страна добија по један примерак уговора, трећи остаје код нотара.
 3. У уговору о куповини и продаји наведен је тачан рок за уношење преосталих средстава за стан. Током наведеног рока, купац се обавезује да ће извршити уплату на банковни рачун продавца.
 4. Након што је добио новац, продавац је написао потврду од нотариуса, након чега је трећи екземплар уговора послат у Кадастар.
 5. у Кадастру документи за стан се преобразују у име новог власника.
  купац добија потврду о власништву.

Порези и други трошкови


Према Закону Црне Горе, порез на имовину плаћа се од куповине стана. То представља 3% укупне вредности купљеног објекта. Обавештење о плаћању стиже купцу у року од 30 дана од потписивања уговора од јавног бележника. Плаћање пореза даје се 15 дана од датума пријема обавештења.
Додатни трошкови за куповину стана у Црној Гори:
 • Плаћање услуга реалтора;
 • за правну подршку;
 • за услуге превођења.

Да ли је могуће поставити стан у Црној Гори у хипотеку?

Странцима је прилично тешко добити кредит за некретнине у Црној Гори.
Постоје само две опције:
 1. поднесите захтев за готовински кредит у вашој земљи.
 2. подајте захтев за хипотеку црногорској банци Erste Bank, али одобрење могу добити само Странски грађани који имају дозволу за боравак и стални рад у Црној Гори са регистрацијом по радном уговору.

Да бисте се пријавили за хипотеку на стан у Црној Гори, морате да доставите банци списак личних докумената, као и потврду о приходима за 3 месеца. Сви документи морају бити преведени на црногорски језик.